9.01.2012

Fotojenik olmanın yolları


Fotoğraf çekmek basit bir şey ama fotoğraf çekebilmek zor iş. Işığıydı, ISO'suydu, açısıydı zartıydı zurtydu derken biraz bilgi gerektiriyor. Benim için en en en en zoru fotoğraf çekilmek. Ulan bir insanın adam gibi fotoğrafı hiç mi olmaz. Küçüklüğümden beri ne bir duruş şeklim, ne de bir gülümseme tarzım var. hiç de olmadı böhühüh
Gülerim sahte gülme derler, düz dururum suratsız olma derler, tebessüm ederim beğenmezler, yan dönerim düzeltirler vss. "ulan içine sıçtığımın fotoğrafını çek de bitsin" diyemezsin o anda karşındakine =D 

Şu aşağıdaki maddelere biz göz atalım da artık güzel fotoğraflara sahip olalım. 


1) Renk Seçimi
Saç ve cilt renginle uyumlu olan kıyafetleri araştırmalısın. Hangisi hoş duruyorsa, o renklerde al artık kıyafetlerini. Doğru renkler, daha canlı gözükmeni sağlarlar. 1234 kere denemekle bulacaksın, satış danışmanlarının dediklerinin tersini de yapabilirsin.


2) Ufak dokunuş
Makyaj yapmaktan hoşlanmıyorsan bile, bakımlı olmak için bazı en basit şeyleri uygulamalısın. Bu basit şeyler fotojenik olmanda da sana yardımcı olacaktır. Soluk gözükmeni engelleyecek bir pudra ve gözlerini ön plana çıkaracak göz kalemi ile rimel sana yetecektir. Sivilce mivilce varsa da biraz kapatıcı, biraz pudra idare et anacım napiyim artık.

3) Açını Belirle
Geç aynanın karşısına, en iyi göründüğün açıyı yakalamaya çalış. Bunu fotoğraf makinesiyle veya telefonun ile de yapabilirsin. Evde kimse yokken dene de dalga konusu olma.

4) Başının Ayarı
Bu biraz zamanını alacak fakat sonuç güzel olacak. Yine aynanın karşısına geç, kafanın duruş pozisyonlarını değiştirerek en iyisini bul. En iyi şekil şöyle anlatılmış: Başını çok az eğip kamera göz seviyenin üstündeymiş gibi bakmak ve hafif yana dönük durmak çoğu zaman olumlu sonuç verir. Tabii başta da söylediğimiz gibi en uygun pozisyonu ancak prova yaparak bulabilirsin.

5) Gülümse
Gülümsemeye hep dikkat et. Yıllar sonra baktığında, kendini üzgün veya asık suratla görmek istemezsin dimi? Tabi bir de, gülüşünün doğal olması lazım. Poz verirken, en güzel hayalini veya lotodan para çıktığını veya aşık olduğun ilk günü düşünebilirsin (: Dişlerini mi beğenmiyorsun? O zamanda ağzın kapalı şekilde de olsa gülümseyebilirsin (:
Tebessüm edersin..


2 comments:

  1. Anonymous9/9/12 22:24

    Ya bazi seyler dogustan yevrum ya! Benim kuzen de bi hatun var kiz sanki poz vererek dogmus annesinden. Her foto da ayni her fotoda guzel her fotoda net! Ben de senin dedigin gibi evin beslemesi modeli cikiyorum er zaman.

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslında doğuştan yetenek konusuna katılıyorum ama bunları uyguladığında en azından sosyal mercilerde paylaşacak kıvama geliyorsun =D

      Delete