6.27.2012

Yollarda yemek memek - Health during journey


    İnsan sıkılınca yemek yiyor ya, çok beter bir şey o. En çok da yolculuk sırasında iştahım açılır. 7-8 saat arabada, sardunya gibi camdan dışarıyı izlemek eğlenceli olmuyor. Müzikti, sohbetti, bulmacaydı derken tıkınacak bir şeyler istiyor bünyem. Eminim çoğunuzda da aynı şeyler yaşanıyordur. Birkaç şey söyleyeyim de bari sağlıklı tıkınalım.
1.Yola çıkmadan muhakkak sağlıklı yiyecekler alın. Araba ile yola çıkacaksanız, soğutucu bir kutu alırsınız. Bu soğutucuya su, meyve suyu, sezonluk meyveler, salatalık gibi zararsız yiyecekler ekleyin. Otobüs ile gidiyorsanız, buzdolabına ihtiyaç duymayacak sağlıklı yiyecekler alabilirsiniz; su, salatalık, elma vs.

2.Mola verilen yerlerde yiyecek çok çeşit olmaz. Fakat onların arasından da sağlıklı olanı kolaylıkla seçebilirsiniz. Tabi demiyorum ki gidin fellik fellik brokoli arayın. Tost-ayran, salata ya da zeytinyağlı yemek seçebilirsiniz.

3.Kendiniz için muhakkak bir şişe su alın. Hatta 1,5 lt. olursa daha iyi olur. Hemen ulaşabileceğiniz bir yere koyun ve gözünüze çarptıkça için. Otobüs ile gidiyorsanız mola saatlerini ayarlayın yoksa bacak bacak üstüne atıp kendinizi sıkarak oturmak zorunda kalırsınız.

4.Can sıkıntısını gidermek için birkaç basit oyun alabilir ya da sizi oyalayacak bir şeyler temin edebilirsiniz. Mesela seyahat scrabble, iskambil kağıdı, kitap, sudoku,vs.

5. Çantanızın bir köşesine, ufak bir paket taze kuruyemiş koyabilirsiniz. Kişi sayısına göre doğal gün kurusu, biraz fındık, biraz kuru üzüm karışımı lezzetli ve sağlıklı atıştırma olabilir.

6.Çocuklarınız varsa en kolay yol cips, çikolata, bisküvi olacaktır ama gerek yok. Seyahate çıkmadan önce belirli malzemeler seçip, çocuğunuzun kendi beslenme çantasını kendisinin hazırlamasını isteyebilirsiniz. Ekmeği, domatesi, peyniri, şekil kalıplarını verip kendi sandwichini kendisi yaratabilir.


Hello!
Generally, people eat when they get bored. This is a shit case. Sitting in front of the window and watching the outside can’t be enough to spend enjoyable time during 7-8 hours journey. Listening to music, talking, reading are good ways to distract your attention but they cannot prevent eating unhealthy foods. Let’s look at my tips.

1. If you are travelling by your car, probably you will take a cooler. You should put fresh fruits, water, fruit juices and cucumber. However if you are travelling by bus, you need to take healthy foods which don’t demand a cooler. Cucumber, apple, water, etc.
2. The places where you will stop for food don’t have varied kinds. However you should prefer healthy ones. Salad, green vegetables, toast can be good for your lunch or dinner.
3. Drink plenty of iced green tea or water. Every each person should take a bottle of water (1.5lt. will be better). Place the bottles in the foreground, whenever you see, drink it.
4. To kick off boredom, you need to take games or to find another ways as reading book, Sudoku, etc. We prefer travel scrabble, playing cards, self-development books, etc.
5. According to your appetite, take some dried fruits with you. You can mix dried apricots, nuts, raisin or walnut and put in a zipped bag. 
6. Chips, chocolate or biscuits are easiest preferences for children but they are unhealthy foods. You can choose some kinds of foods and leave your children to prepare their own lunch boxes. For ex. an egg, some cheese, biscuit cutters and some tomatoes can be served children. They can be asked for preparing sandwiches. 

6.25.2012

Hırçın Sevgilim * My Sassy Girl

Hırçın Sevgilim; ABD yapımı, 2008 çıkışlı 96 dakikalık bir romantik-komedi-dram türlerinde bir film. Filmin konusu, Ho-sik Kim isimli kitaptan esinlenip, uyarlanmış.
Başrolde; Jesse Bradford(Charles), Elisha Cuthbert(Jordan) and Chris Sarandon.
Sakin mizaçlı ve sevecen biri olan Charles'ın hayatına tesadüfen Jordan adım atıyor. Jordan ise Charles'ın aksine deli dolu, anlık zevkleri olan, eğlenceli ve çılgın biridir. Bir yanı dengesizliklerle doludur.
Film, Jordan ile Charles'ın arasındaki aşkın tüm evrelerini bize sunmuş.
Jesse Bradford(Charles), Elisha Cuthbert(Jordan) and Chris Sarandon are main actors. Charles is a calm, kind and sincere man whose life was interrupted by Jordan. She is a lively, enjoyable and crazy. Audiences witness to process of the love between Jordan and Charles. 

Birbirlerine yazdıkları iki mektup aşklarını duraklatır. Charles'ın kararı sonucunda yazılan mektuplar bir yıl sonrasında açılacaktı ve bu 1 yıl boyunca görüşmeyeceklerdir. Hiçbir şekilde birbirleriyle iletişim kurmadılar. Üzüntüler,eğlence, hayal kırıklıkları ve sevinçler sığdırılmış bir aşk. Hayatta da inandığım "tesadüf" öğesinin, filmde konu edilmesi beni sevindirdi.Film boyunca New York sokaklarında  turlar atıyorsunuz. İzlemesi keyifli bir filmdi.

They give  their romance pause by writing letter each other. Because of Charles's decision, those letters are opened 1 year later. They don't see each other during one year, they even don't communicate.
A love is fulled with happiness, sadness, disappointments and enjoy... I always belive in the coincidences which is entreated in the film. It makes me happy and calm.  Through the film you become a tourist in the NY streets.
 
Filmin bir de Kore yapımı var. Movie has also South Korean version.  Click

6.24.2012

Çıtır çıtır elmalar

Son zamanlarda marketlerde görmüşsünüzdür, ufaklı büyüklü paketlerde çıtır elmalar satılıyor.
Ufak paketler tam bir ara öğünlük oluyor ve tatlı krizlerimde beni sakinleştiriyor.
Recently I've seen crunchy apples in large and small packages.
Small ones are good as a snack and it also has the power of soothe my dessert crisis
.
 


Ben de heveslendim hemen, "yaparım len çok basit" moduna bürünüp tıktıktıtk doğradım elmaları.
Evde ne kadar çürümek üzere olan elma varsa kestim. Attım fırına, ara sıra kontrol ettim paketlerdekine benzemiş mi diye.

I aspired and started to tell "it's child's play". I cut all apples which were about to decay. After putting into the oven, I started to check them occasionaly in case  it looked like packaged apples.


Veeeeee bitttii :) Aynısına çok benzedi, hapurr hupur götürdüm. Tepsiden çıkarırken, annemden "bundan sonra marketten alırız, 4 liralık paket yerine 20 liralık fırın yakıyorsun" dedi. Ehmm kümmledim de bişi diyemedim çünkü 1 saat 40 dakka fln. piştiler =D
Finally they are cooked. While I was taking out, my mom said that "after this we will go and buy it from supermarket because u ran the oven (costs 10$) for 2$ package. ehm! I didn't tell anything 'cause the apples cooked about 1 hour 45 minutes =D



6.21.2012

stres mtres anlamam


Son dönemde hangi rahatsızlığı kurcalasan altından stres çıkıyor. Küçüğünden, büyüğüne hepsinde bir parça stres var. Artık o kadar ki hayvanlarda bile stres kaynaklı sorunlar çıkıyor. Kesin çözümler değiller ama sana faydası dokunur. Bence bir göz atıaşağıya;


1) Evinde ya da dışarda kendini çok rahat hissettiğin bir ortam bul. Zor anlarında kaçabileceğin, 1-2 saat dahi olsa orada olmanın sana iyi gelebileceği bir yer. Salaş bir cafe, koca ağaç altındaki bir bank ya da yakın arkadaşının yanı olabilir. 


2) Gülmek en güzel ilaçtır. Seni çok güldüren bir yazıyı, komik bir fotoğrafı yanında bulundurabilir ya da seni her şekilde eğlendirebilen bir arkadaşınla kısa bir sohbet edebilirsin. 


3) "Hayır" kelimesini yaşamına davet etmelisin. Herkese evet demek ve isteklerini yerine getirmek zorunda değilsin. Zaten yapamazsın da, bir süre sonra hayattan sıkılırısın. Onun için her şeyi dengeli yapıp, hayır demenin de kötü bir şey olmadığını unutmaman lazım.


4) Senin de bildiğin gibi, müzik dinlemenin rahatlatıcı etkisinden de yararlan. Tabi metal fln değil de chilling müzikler dinleyebilirsin. Kitapçılarda fln. sakinleştirici cd'ler bulabilirsin. 


5) Kararlarını mümkün olduğunca sen ver. Başkalarından tavsiyeler al ama asla senin yerine karar vermelerini isteme. Düşünceni söyleyememek de seni sıkıp, strese sokar. 


6) Düzenli ol! Tüm hayatını dakikası dakikasına bir programa oturt demiyorum,öyle de yapma zaten. Ama belli başlı konularda organize olman şart.Önceliklerini belirleyip, onlar çevresinde planlarını belirlemelisin. Belli olayların kontrol altında olduğunu bilmek seni daha rahatlatacaktır.


7) Stresli olduğun zamanlarda içinden gelenleri, aklından geçenleri yaz. Düşünmeden yaz, ya okurlarsa, ya duyarsa vs. hiçbir şey düşünme. Sonrasında yırtıp atabilirsin belki daha rahatlatır. 


8) Stresli vakitlerin öncesinde ya da sonrasın iyi uyumaya özen göster. Stresliyken vücudun kasılacak ve daha fazla yorgunluk hissedeceksin.Sınavlardan ya da toplantılardan önce iyi bir uyku çek. 


9) Mümkünse hemen ılık suyla duş al. Suyun, negatif enerjiyi alıp götürdüğünü sen de biliyorsundur. İlle de küveti doldurup,romantik müzik eşliğinde mumları sıraya dizip, keyif yapman gerekmiyor.

6.18.2012

Lindenza hakkında birkaç sey...

Ben ve komşum bebek martı sizi selamlıyoruz..
Her şeyin bir girizgaha ihtiyacı olduğu gibi, blogumun da olmalı dedim. Kendim ve blogumla ilgili kısa bir şey karalamak istedim. Çok kafa ütülemeden;bir şeyler yazayım.
Üniversitede okuyorum. Arkadaşlarımla dışarı çıkmayı sevdiğim kadar yalnız vakit geçirmekten de hoşlanıyorum. Okuma modunda olduğumda kişisel gelişim, roman ve öykü türünde kitaplar okumayı seviyorum, arada dergileri de karıştırıyorum. Müzik konusuna gelirsek; kafa ütüleyici türler dışında çoğunu dinliyorum. Yabancıların yanında çok çekingen, en yakınlarımın yanındayken de kabak çiçeği gibi açılan biriyim.
Gezerim ederim, yeni insanlar tanımayı isterim ama maalesef yapamam.(peeh! başaramıyorum be). Profesyonel bir fotoğafçı asla değilim ama fotoğraf makinemle kendi ve çevremdeki dünyamı fotoğraflayıp kendimi mutlu edebiliyorum. Hayvanları ve doğayı insanları sevdiğim kadar severim (hmm hayvanları daha çok seviyor olabilirim, bilemedim şimdi). Pat! pat! konuşmaktansa tıkır tıkır yazmayı tercih ederim. Arada sırada craft tezgahımı kurup, bir şeyler yapmaktan,kesip,biçmekten, yapıştırmaktan mutluluk duyup, stres atıyorum.Çevremi didik didik gözlemler, gereksiz ayrıntıları bile beynime işlerim (he evet normal olduğumu idda etmiyorum).
Yeni bir blog ile karşınızdayım apapapppapapap!! taatatttaa! evettt havai fişekler atılsın, zurnalar çalsın ve öyle şeyler.

Hi! I am living in Istanbul/studying in college. Person who loves writing, taking photo, cooking and roaming. Sometimes I'm overly talkative, sometimes become tight-lipped. Usually dreaming at nights, sleeping during day times ;) Crafts, DIY projects, coloring book etc. make me get rid of stress.