8.22.2012

Benden Senden Bizden #1

Bazen ketum biri olduğum için kendimle gurur duyuyorum ama bunun bok yanları da yok değil. Sıkıntımı, derdimi ve problemlerimi başkasına anlatmam (dostum, annem, babam vs. dahi olsa). Kendi içimde halletmeye çalışırım bazen kuyunun diplerinden kurtulamam bazen de hemen kuyudan çıkabilirim. Neyse çok bile konuştum, kendimden bilgi sızıntısı yararttım aman tanrımmmmmm!!!

3 hafta önce anneannemi kaybettik. Vefatından dolayı hepimiz de üzüldük. Ama daha önce çok çok daha fazla üzüldüğümü hatırlıyorum. İlk başlarda kendimi suçluyordum neden bu kadar ruhsuzum, neden bir şey hissedemiyorum diye. Sonra cevaplarımı buldum (yani bulduğuma inanıyorum); hiçbir zaman anneanne ve torun ilişkisi yaşayamadık. 95 yaşındaydı ama bana toplasan 5 kere sarılmamıştı. Düşünceleri, öncelikleri hep farklıydı, karakteri genel geçer tarzdan değildi. Durup da düşündüğümde beraber geçirdiğimiz hiçbir anımızı bulamıyorum. Çevremdekilerden duyduklarıma göre anneanne ve torun ilişkisi çok farklıymış. Daha yakın olurlarmış; paylaşımlar benzersiz olurmuş, vs.vs. Maalesef öyle bir şansım olmadı.
Bazen bana karşı hislerinin olmadığını anlıyordum.. İyisiyle, kötüsüyüle kendi yaşamıydı. Toprağı bol olsun. 

2 comments:

  1. Başınız sağolsun canım,benim anneannemde ben 3 yaşıdayken vefat etmiş,anneannemden hatırlayabildiklerim hayal meyal,beni ayağında sallayarak uyuturdu sanki,ama babaannemi tanımak fırsatım oldu,babaannemin yanında 5 sene kaldım,tamda çocukluk ve çocukluktan genç kızlığa geçişimdeki döneme denk geliyor gerçekten kendisi çok muhterem bir zatmış bunu maalesef o yıllarda anlayamamıştım,şimdi geçmişi düşündüğümde anlıyorum bunu ama artık iş işten geçti babaannemde vefat etti ve ben onu anlayamadım,ona saygımı sevgimi gösteremedim ve inanın şimdi şu satırları yazarken bile burnumun direği sızladı denir ya aynen öyle oldum ve ağlamaya başladım...İçimde pişmanlıklar var,keşkeler var,vicdn azabı var ama artık çok geç...Benim merak ettiğim anneannenizle neden bu şekilde bir ilişkiniz olmuş,evet çevremden gördüğüm kadarıyla anneanne-torun ilişkileri gerçekten çok güzel yaşanıyor,imreniyorum bende,neyse sevgiler canım...

    ReplyDelete
  2. Teşekkür ederim, siz sağolun. Bilemiyorum ki onun her zaman farklı bir dünyası vardı, ben, teyzemler çok yoktuk o dünyanın içinde. Herkes farklı oluyor; karakterleri, düşünceleri, alışkanlıkları vs, diyorum demek ki bizim de ilişkimize bu kadar düşmüş. Herkese sağlık versin Allah.

    ReplyDelete