9.11.2012

Küçük Mucizeler Dükkanı / The Shop on Blossom Street

Debbie Macomber'ın ilk iki kitabını D&R'ın internet sitesindeki alışverişimde almıştım. Oldukça uzun zaman geçti, orta kalınlıkta olması beni her ürküttü. 

Kitabın kapağı insanın içini ısıtan cinsten. Kitabı daha okumadan sımsıcak duygularla doluyor insan. 
Lydia Hoffman kitabın baş kahramanı aynı zamanda anlatıcısı. Ağır hastalıklar atlatmış olan Lydia, hayatına yeni bir sayfa açmak için yeni bir dükkan kiralar. Açtığı yeni dükkan ona yeni arkadaşlıklar, eşsiz bir aşk, değerli paylaşımlar ve önemli dersler kazandırır. 
Lydia tarafından anlatılan diğer kahramanlar ise; Jacqueline Donovan,Carol Girard ve Alix Townsend

Kısaca bahsetmek gerekirse; Jacqueline çoğu insanı kıskandıracak derecede zenginliğe sahip bir kadın. Kocası ile yaşadığı problemlere; sevmediği ve tasvip etmediği gelini ile yaşadığı anlaşmazlıklar da eklenince herkese karşı olan sert tavrının nedenlerini kolaylıkla bulabiliriz. 
Carol ise çocuk hayaliyle yanıp tutuşan, ılımlı karaktere sahip bir kadın. Çocuk sahibi olma yolunda yaşadığı hayal kırıklıkları kocası ile yaşayacağı tartışmaların nedenleri olacaktır.
Çocukluğunu büyük acılarla geçirmiş olan Alix, sert ve asi bir yapıya sahip. Çevresine kurduğu duvarlar, geçmişteki izler, üzüntüler onu çekilmez biri haline getirse de gerçek Alix'i bulması zor olmayacaktır. 
Bu 4 kadını bir araya getiren ortak olay ise örgü örmek istemeleri olacaktır. 
Severek okuduğum bir kitaptı.



During winter time, I bought Debbie Macomber's two books but I couldn't begin reading because of the thickness of the book. 

The cover of the book warms people up. The main character and also the narrator is Lydia Hoffman. After pulling through the serious illness, she turned over a new leaf by renting a new shop which brings her new friendships, a passionate love and experiences. 

The lives of  Jacqueline Donovan,Carol Girard and Alix Townsend are narrated by Lydia. 

Let's take a short look at other characters;

Jacqueline has problems with his husband and daughter-in-law and tries to console herself with her wealth. When we intend to find the reasons of her ill-humour and sadness, we should look at her personal life. 
Carol is a moderate woman who is a rainbow chaser in having a child. Unfortunately all failed treatements that she and her husband had, cause endless arguments. 
Having an unhappy childhood makes Alix a rebel and a nervous woman. Walling herself in always causes arguments, misunderstandings, fights etc. but there is a still chance to discover the real Alix. 
Knitting crosses the paths of these 4 women.
This book really warms me up.


pictures are from: Google 

No comments:

Post a Comment