6.27.2012

Yollarda yemek memek - Health during journey


    İnsan sıkılınca yemek yiyor ya, çok beter bir şey o. En çok da yolculuk sırasında iştahım açılır. 7-8 saat arabada, sardunya gibi camdan dışarıyı izlemek eğlenceli olmuyor. Müzikti, sohbetti, bulmacaydı derken tıkınacak bir şeyler istiyor bünyem. Eminim çoğunuzda da aynı şeyler yaşanıyordur. Birkaç şey söyleyeyim de bari sağlıklı tıkınalım.
1.Yola çıkmadan muhakkak sağlıklı yiyecekler alın. Araba ile yola çıkacaksanız, soğutucu bir kutu alırsınız. Bu soğutucuya su, meyve suyu, sezonluk meyveler, salatalık gibi zararsız yiyecekler ekleyin. Otobüs ile gidiyorsanız, buzdolabına ihtiyaç duymayacak sağlıklı yiyecekler alabilirsiniz; su, salatalık, elma vs.

2.Mola verilen yerlerde yiyecek çok çeşit olmaz. Fakat onların arasından da sağlıklı olanı kolaylıkla seçebilirsiniz. Tabi demiyorum ki gidin fellik fellik brokoli arayın. Tost-ayran, salata ya da zeytinyağlı yemek seçebilirsiniz.

3.Kendiniz için muhakkak bir şişe su alın. Hatta 1,5 lt. olursa daha iyi olur. Hemen ulaşabileceğiniz bir yere koyun ve gözünüze çarptıkça için. Otobüs ile gidiyorsanız mola saatlerini ayarlayın yoksa bacak bacak üstüne atıp kendinizi sıkarak oturmak zorunda kalırsınız.

4.Can sıkıntısını gidermek için birkaç basit oyun alabilir ya da sizi oyalayacak bir şeyler temin edebilirsiniz. Mesela seyahat scrabble, iskambil kağıdı, kitap, sudoku,vs.

5. Çantanızın bir köşesine, ufak bir paket taze kuruyemiş koyabilirsiniz. Kişi sayısına göre doğal gün kurusu, biraz fındık, biraz kuru üzüm karışımı lezzetli ve sağlıklı atıştırma olabilir.

6.Çocuklarınız varsa en kolay yol cips, çikolata, bisküvi olacaktır ama gerek yok. Seyahate çıkmadan önce belirli malzemeler seçip, çocuğunuzun kendi beslenme çantasını kendisinin hazırlamasını isteyebilirsiniz. Ekmeği, domatesi, peyniri, şekil kalıplarını verip kendi sandwichini kendisi yaratabilir.


Hello!
Generally, people eat when they get bored. This is a shit case. Sitting in front of the window and watching the outside can’t be enough to spend enjoyable time during 7-8 hours journey. Listening to music, talking, reading are good ways to distract your attention but they cannot prevent eating unhealthy foods. Let’s look at my tips.

1. If you are travelling by your car, probably you will take a cooler. You should put fresh fruits, water, fruit juices and cucumber. However if you are travelling by bus, you need to take healthy foods which don’t demand a cooler. Cucumber, apple, water, etc.
2. The places where you will stop for food don’t have varied kinds. However you should prefer healthy ones. Salad, green vegetables, toast can be good for your lunch or dinner.
3. Drink plenty of iced green tea or water. Every each person should take a bottle of water (1.5lt. will be better). Place the bottles in the foreground, whenever you see, drink it.
4. To kick off boredom, you need to take games or to find another ways as reading book, Sudoku, etc. We prefer travel scrabble, playing cards, self-development books, etc.
5. According to your appetite, take some dried fruits with you. You can mix dried apricots, nuts, raisin or walnut and put in a zipped bag. 
6. Chips, chocolate or biscuits are easiest preferences for children but they are unhealthy foods. You can choose some kinds of foods and leave your children to prepare their own lunch boxes. For ex. an egg, some cheese, biscuit cutters and some tomatoes can be served children. They can be asked for preparing sandwiches. 

2 comments:

  1. bende pek severim öle elimin altında kuruyemiş kuru meyve vs. bulundurmayı güzel fikir kilitli poşettee harika olur!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. selam, çok iyi oluyor, yazın kuru meyve kışınsa yeşil elma çantamın baş misafirlerindendir :)

      Delete